Gefeliciteerd Ma

Het lijkt wel zomer, zo lekker is het. Ben een kleine week ziek geweest en begin mijn energie een beetje terug te krijgen. Heb gisteren de achtertuin gedaan. Nou heb ik best een grote tuin vind ik, maar het meeste is tegelwerk. Azijn op de tegels en goed aanvegen, is het zwaarste werk geweest. O, en sommige tegels opgehoogd en daar kreeg ik hulp bij van de oudste, Ron.
Binnen had ik al potjes staan, begin Maart gezaaid. Komkommer, tomaat, paprika, uitjes, pompoenen, dat soort. Het meeste gaat op aan de cavia’s. Onbespoten uit eigen tuin. Verser kan niet en ze smullen er al wat jaartjes van. Ook heb ik een kersenboom gepland en staan er wat braamstruikjes en de bramen vind ik het lekkerst als ze rood zijn. Ze zijn dan lekker zuur. Ik hou toch wel van zure dingen. In de avond heel tevreden terugkijken, op een nette tuin. Bekaf, alles doet zeer, tong op m’n knieĆ«n , maar zo tevreden. Vandaag moet ik het bekopen natuurlijk. Vanmorgen heb ik even met de buuf van 2 deuren links van ons, aan de tuintafel gezeten aan de voorkant. Hebben lekker koffie op, ik met de hond geknuffeld, daar geniet ik zo van. Mijn hondje is nog niet zo lang geleden gestorven. Die missen we zo. Dan weet je pas goed, hoeveel dat Sjaak in ons leven was. Hij is 17 geworden, of ouder. Hij kwam uit het asiel, zijn precieze leeftijd wisten ze niet.
Zo’n hondje krijgen we nooit meer. Hij was perfect!!! Zo lief, zo trouw. En ook mooi, altijd vrolijk en hij kon heerlijk gek doen, zelfs springen en rennen tot bijna zijn laatste dag. Waarom hij in het asiel zat, geen idee. Van het begin af aan, was hij perfect, zo lief. Kinderen, katten, alles ging goed. Nooit willen vechten. Ik kan nog wel uren doorzwammen over Sjaak. Hij was m’n maatje. Het gemis is dan ook enorm. Af en toe laat de buuf dus haar hond vrij, zodat ik kan kroelen.

Mandy en Sjaak toen we hem een paar jaar hadden
Sjaak en Emmetje

Vandaag zou mijn moeder 84 geworden zijn. En hoewel ik haar elke dag wel mis, is het vandaag toch extra. Over mijn moeder kan ik boeken schrijven. Ik had geen leuke vader en was blij dat mijn ouders gingen scheiden. Nooit iets gemist in mijn leven. Zij was mijn ondergrond, mijn veilige honk. Alles gewoon. Ik gun iedereen zo’n moeder. Zou de wereld er heel wat beter uitzien!! Gefeliciteerd Ma. We missen je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑