Zin in kerst

Kop koffie erbij, opgeruimd en nu even pauze, even bij kletsen. Het is een eind geleden dat ik schreef. Ik kon niet inloggen, was stilgezet uit voorzorg. Duurde even voor ik daar achter was, maar nu ben ik er weer. Hoe mijn leven nu verloopt? Raar. Overdag redelijk normaal. Beter in mijn vel en sommige momenten ben ik echt een tevreden mens. Natuurlijk is er nog een hoop te verwerken, net een scheiding achter de rug en mijn vertrouwen is compleet weg. Maar de watten zijn al een tijdje uit mijn hoofd en nu ben ik begonnen met verwerken. Ik doe dit met behulp van een psychotherapeut. En wat ben ik blij dat ik haar gevonden heb. Er is echt een klik en ik vertrouw haar. Dat wil voor mij heel wat zeggen. Het is fijn dat je met sommige vragen terecht kan. Soms klopt mijn gedrag niet bij mijn gevoel, heel raar. Op een moment dat ik het naar mijn zin heb, kan ik zonder reden gaan huilen. Geen idee waarom, maar dat schijnt erbij te horen.
‘S nachts heb ik veel angstaanvallen. Deze laatste weken zijn heel erg.
Onrealistische gedachten die mijn hoofd “bezet” houden. Eigenlijk heb ik dit al heel mijn leven, er is goed mee te leven. Als het erg is, is het heel moeilijk om een “normaal” leven er naast te hebben. Denken of problemen oplossen, lukt dan niet. De simpelste dingen, logica ontbreekt. Een lamp verwisselen stel ik uit, zoiets simpels. Ik blijf dan ook thuis, tot de watten weer uit het koppie zijn en ik weer verder kan leven. En volgens mij gaat het vandaag weer lukken. Straks een boodschap doen met een vriendin. Dan zijn we er even uit. Daarna alles weer oppakken en hopen op een normale nachtrust. Toch geef ik mijn leven nu een 8. Het is al zoveel beter dan 1 of 2 jaar geleden. Wankel, dat blijft, maar best tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑