Woensdag, gehaktdag!

Als ik naar buiten kijk, word ik meteen vrolijk. De zon schijnt. Gisteren naar mijn psych geweest, was weer even geleden, dus ik moest er weer inkomen. Ze moest de woorden eruit trekken. Er was ook niet veel nieuws gebeurd. Ex man woont nog steeds hier, het gaat goed met mijn kinderen en mijn beestjes. Vanbinnen valt er genoeg te beleven. M’n paniek is iets minder aanwezig. Ik heb nog elke nacht paniekaanvallen, maar overdag is het wat minder. Dat heb ik overgehouden aan de bloeding in mijn hoofd. Angst en paniek. Daarvoor had ik het wel eens, nu leeft het op de voorgrond. De laatste 3 jaar waren zwaar. Zoveel mensen in mijn hoofd. Iedereen heeft er in gewroet en dat heeft ook de paniek doen groeien. Psych zei gisteren, dat ik achteruit was gegaan. De sterke vrouw (sterk=beetje minder angst) miste ze. Gisteren had ik veel pijn en was ik moe, dus ik was niet op mijn best. Daar heeft ze gelijk in. Als ik niet goed in mijn vel zit, zie je dat goed. Alleen al de manier van staan is al anders. Hoe ik kijk, hoe ik loop, hoe ik denk..hormonen doen ook veel, net prednison op, die schopt ook veel in de war. Je kon het ’s morgens al merken. Ik moest nog wakker worden, dus ik snuffelde wat in mijn Facebook en….ja, zielig filmpje van een hond, tranen in mijn ogen en mee dacht ik, uit die pc en wat gaan doen. Dat heb ik dan ook gedaan. Ruimen, strijken en zo. ‘S middags naar de psych. Mijn mobiel op het stuur geklemd en Pokémon Go aan. Soms heb ik dat nodig, om de wereld om me heen een beetje te vergeten. Indrukken komen minder binnen op die manier. Sessie was best vermoeiend en dan weer terug naar huis, langs de winkel gefietst en daar zag ik een narsisjes in een eierschaal, dus die gekocht en rechtstreeks naar huis (bijna Pasen). daar aangekomen, kon ik eten gaan maken. Ik heb het makkelijk gehouden. Na een sessie ben ik gewoon even uitgeblust. Dat weet ik, dus makkelijke hap. Wel heb ik nog even in het zonnetje buiten gezeten, bij Mariska. Even vitamientjes opdoen. Daar een ijskoffie op. die staat nu ook voor mijn neus. Komend weekend gaan we lekker BBQ-en. Het wordt geweldig weer. Moet ik wel van te voren dat ding uitdoen. De winter eruit jagen. Lekker met m’n gezinnetje en An quality timen, in m’n eigen achtertuintje. Zo heb ik wat om naar uit te kijken. Ik vind BBQ zo lekker en zo gezellie. De tijd doorbrengen met mensen waar ik om geef, dat maakt het natuurlijk gezellig.
Een hele tijd heb ik een hekel aan dit huis gehad, omdat er zoveel in is gebeurd. Alsof een huis er wat aan kan doen 🙂 Momenteel krijg ik er weer wat rust en wordt het ook weer een thuis ondanks dat m’n hondje er niet meer is. Die mis ik zo, mijn hondje. M’n Sjaakie. Het is ook goed te merken aan onze kat, dat ze nog steeds zoekende is. Sjaak vulde het huis zo veel. En nu weet je ook wat je mist. Hij was ook mijn deurbel en nu merk ik dat ik de deurbel niet hoor. Sjaak was waaks en hij blafte goed hard. Dan wist ik dat er iemand voor de deur stond. Ook als ik iets liet vallen van eten. Voor ik het op kon pakken, had hij het al. Hij was heel snel en ik rekende er ook op. Deed niet eens moeite om het op te pakken. Telkens krijg ik dan toch een soort van klap in mijn gezicht, bij elk ding wat ik gewend was. Ik mis hem zo erg. Zo erg had ik het nog niet ervaren. Sjaak zat in mij gewortled. Veronderstel dat er toch een hondje zou komen, dan blijft m’n Sjaak toch nummer 1. Maar ik neem geen hondje meer. Doet te veel pijn als er iets mee gebeurd. Ook weet je tegenwoordig niet, of er geen erfelijke aandoeningen zitten. Je hoort de ergste dingen. Patella alleen al, de pijn die zo’n beestje dan heeft. Nee, ik durf niet meer. Van de week, kreeg ik ineens een idee. Ik neem geen honden meer, maar ik kan het mijn kinderen niet ontzeggen. Het zou toch geweldig zijn, dan komt er toch een hondje 🙂 en ineens vallen mijn argumenten in het niets. Ik wil heel graag, maar nee. Beter van niet. Misschien wel kipjes. Nee Nien, ook geen kippen!!
ik ga wat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑